Varde Tv & IT Service

Varde Tv & IT Service kan afhjælpe problemer med

Pc, Microsoft Surface, Internet / Netværk, Printer, Stereo – og surroundanlæg, Fladskærm, Streaming muligheder og mange flere ting.

Er du også glad for leve tiden, på batteriet i din mobil lige når du køber den?

Men efter ret kort tid, er batteri levetiden bare faldet drastisk.

Nye undersøgelser fra Battery University viser, at vi i flere år har ladet vores telefoner op, på en helt forkert måde.

Her kommer nogle gode råd, som skulle hjælpe til at det næste batteri holder længere.

1. Hiv stikket ud, når batteriet er fuldt opladet

Der har været mange teorier om, hvorvidt man må lade telefonen side i opladeren natten over. Ifølge Battery University er det altså en rigtig dårlig ide.

For når batteriet er opladet 100 procent, vil den efterfølgende modtage en form for ‘prikkende’ opladning fra stikket for at kunne holde sig på de 100 procent. Og det giver altså batteriet meget voldsom stress, som nedbryder kemien inde i det, skriver The Business Insider.

Så for at undgå at sende dit batteri på overarbejde, skal du simpelthen fjerne opladeren fra telefonen, når det er fuldt opladet.

2. Oplad ikke batteriet til 100 procent hver gang

Men et litiumbatteri behøver faktisk ikke at blive fuldt opladet hver gang. I virkeligheden er det bedre at undgå det, fordi den høje elektriske spænding fra stikket stresser batteriet. Så prøv at lade være med det.

Det leder hos til det næste råd, som måske kan virke en anelse irriterende.

 

3. Lad telefonen op flere gange dagligt

Faktisk er det bedst at lade telefonen op lejlighedsvist. Ifølge Battery University er det allerbedst at lade telefonen op, når batteriet har mistet 10 procent af sin strøm, hvilket vil sige ret mange gange om dagen.

Det kan måske lyde ret irriterende, da man jo netop gerne vil undgå at skulle sætte den i opladeren konstant. Men batteriet har det faktisk bedst af at blive sat til opladning flere gange dagligt. Det giver batteriet mulighed for at præstere optimalt i længere tid, lyder det.

Så skal du noget en dag – for eksempel ud i den virkelige verden og spille Pokémon Go – hvor du ikke har adgang til strøm, kan det måske være en god ide at investere i et ekstra batteri, som du kan lade op hjemmefra og have med dig overalt.

Ellers er det i orden at lade din telefon op til 100 procent en gang imellem, hvis du er nødt til det – men altså ikke er hver gang.

 

4. Pas på høje temperature

Batteriet i en smartphone er utrolig sensitiv over for varme. Overstiger temperaturen 35 grader, kan det faktisk give batteriet permanente levetidsskader. Er du derfor ude i solen, er det vigtig at dække telefonen til.

Det samme vil ske, hvis batteriet er i et alt for koldt miljø – dog vil disse skader kun være midlertidige. Så snart telefonen er tilbage i normal temperatur, vil batteriet fungere normalt igen, skriver Apple.

Ifølge it-giganten har en iPhone det for eksempel bedst i temperaturer mellem 0 til 35 grader – det samme kan vel siges om os mennesker.