Varde Tv & IT Service

Varde Tv & IT Service kan afhjælpe problemer med

Pc, Microsoft Surface, Internet / Netværk, Printer, Stereo – og surroundanlæg, Fladskærm, Streaming muligheder og mange flere ting.

I denne uge vil jeg skrive lidt omkring sikkerhed online.

Når man bruger internettet meget, bliver man også udsat for nogle forskellige trusler. Det er dog forholdsvis nemt at undgå mange af truslerne, hvis man tænker sig om og bruger sin sunde fornuft.

En af de første ting man kan gøre, er selvfølgelig at tænke sig rigtig godt om, inden man trykker på et link eller deltager i en konkurrence. Der er utroligt mange konkurrencer i øjeblikket, som lokker med at vinde en bil, tømme en forretning eller andre lækre præmier. Disse konkurrencer er dog primært lavet med et formål, nemlig at få folk til at like en eller flere sider på Facebook. Når der så er nok, som har trykket Synes godt om, kan siden sælges og oplysninger på alle Synes godt om, er nu givet videre og kan risikere, at blive misbrugt.

Der er også mange der modtager en mail fra posten eller Apple eller andre anderkendte firmaer. Problemet med disse er, at de til forveksling ligner de officielle hjemmesider, men er en kopi. Når man så indtaster sine kreditkort oplysninger, siger den at det er forkert. Så trykker man måske tingene ind flere gange, inklusiv sin adgangskode. På denne måde får svindlerne adgang til dine fortrolige oplysninger, og kan misbruge dine oplysninger. Det kan også være en mail, du modtager med et link. Når du trykker på linket sker der tilsyneladende intet, men uden du har set det, er der nu installeret et program på din computer. Dette program kan være forskellige former for virus, men også et lille program. Hvis du er uheldig at det er et program, vil programmet som regel, være et som overvåger alt hvad du foretager dig på din computer. Det vil sige at den logger hvilke hjemmesider du besøger, og samtidig med at den gør det, kan den se hvad du skriver på tastaturet. Det vil sige, at de nu har dine login oplysninger til stort set alt.

Så med konkurrencer kan man sige, at er det for godt til at være sandt, er det højst sandsynligt heller ikke sandt.

Med mails du modtager, skal du altid kigge på teksten. Kan du se at grammatikken er dårlig, formuleringen er dårlig og det ligner noget, som er oversat meget dårligt og fra en modtager du ikke kender. Så lad være med at trykke på linket eller åbne en vedhæftet fil, hvis der er sådan en.

Håber du kan bruge dette indlæg eller i det mindste, tænker dig om næste gang, du modtager en uventet mail eller ser en konkurrence med fede præmier.

Venlig hilsen

Varde Tv & IT Service // Nicolai