Varde Tv & IT Service

Varde Tv & IT Service kan afhjælpe problemer med

Pc, Microsoft Surface, Internet / Netværk, Printer, Stereo – og surroundanlæg, Fladskærm, Streaming muligheder og mange flere ting.

Så slukkes der for DAB signalet 1. oktober.

Men bare rolig, det er selvfølgelig ikke fuldstændig slut med DAB.
Der er i bund og grund tale om en opgradering, da det i stedet bliver til DAB+. DAB+ er en videreudvikling af DAB, som giver bedre kvalitet og mulighed for flere kanaler.

Hvad betyder det for dig?

Hvis du i dag har en DAB radio, som er købt efter år 2012, har det med stor sandsynlighed ingen betydning for dig. Grunden til dette er, at langt de fleste DAB radioer solgt efter 2012 er med DAB+
Er din DAB radio købt før 2012 skal du regne med, at du skal have en ny.
Er du bosiddende i Varde har det også en betydning, ang. dækningen. DAB signalet er nemlig ikke specielt godt I Varde. Men hvis du allerede har en DAB radio og det virker, vil det også virke efter 1. oktober.

Hvordan ved du, om du bliver ramt?

Det er ganske nemt at undersøge, om ens DAB radio kan bruges efter 1. oktober. Hvis du med din nuværende DAB radio, kan høre de regionale kanaler fra DR P4 er du sikret.
De regionale kanaler fra DR P4, er nemlig overgået til DAB+.

Hvor mange ventes det at ramme?

Det er forventet at der er ca. 200.000 – 400.000 radioer, som bliver ramt af dette. Der er også taget en beslutning om, at lukke for FM signalet. Dette sker dog tidligst 2 år efter, at al radiolytning foregår via DAB+.

 

Med venlig hilsen

Varde Tv & IT Service // Nicolai